Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

Desglaç De Les Glaceres

Durant els últims trenta anys, l’àrea total de gel marí de l’Àrtic ha disminuït a l’estiu. Això no només provoca canvis importants als ecosistemes locals d’aquest oceà, sinó que també afecta els sistemes climàtics de tot el món.

Els anys en què el temps a l’Àrtic ha estat especialment calorós s’han observat patrons meteorològics persistents i anòmals.

La ràpida retirada de les glaceres des de mitjans del segle XIX a tot el món està ben documentada i és un problema climàtic de gran rellevància. Aquest fenomen afecta la disponibilitat d’aigua dolça per al consum humà i el regadiu, i, a termini més llarg, podria elevar el nivell general dels oceans. El desglaç podria provocar inundacions tant a escala local, en les poblacions properes a les glaceres, com a escala global a les ciutats costaneres.

Una vista de la Glacera Whitechuck al parc nacional de les Cataractes del nord el 1973
I aquesta és la mateixa vista trenta-tres anys després i podem apreciar que la neu ha retrocedit 1,9 km.
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es bcCejkGApMqxQfy1puZPo1tXbdkD86qrf7RNBFGYvfuoyw9mkPJqtAtNkpJYWwF5KsoodpjHtqcR51j09AaSwJQHHToK2kaQf-bivjRUI8iDMdsfP561KjPJNE1TwX-9IBR1FHzS